Imatge

3r i 4t al jardí Botànic

Avui, dijous 27 de febrer, ha estat un matí diferent, hem estat al Botànic. Quina meravella de jardí que tenim a la ciutat!

Hem fet una passejada on ens han anat explicant coses curioses i hem descobert espècies ben diferents. 

Arbres de la selva amb l’escorça verda, microclima tropical, l’ombracle, les plantes medicinals i les meditarrànies…

També hem estat al laboratori com a bons científics i ens han explicat com podem saber quina edat tenen els arbres.

Ha estat una exida profitosa i interessant. A més, el temps ens ha acompanyat, hi havia bona temperatura.

Una lliçò magistral del sistema locomotor

Aquesta vesprada Antònia Chornet, mare de Bernat i metgessa, ha estat a la classe de 3r per explicar-nos com funciona el nostre sistema locomotor. Ens ha contat moltes coses dels ossos i dels músculs. Amb tota aquesta informació ja podem començar a treballar i a estudiar-ho. Com que som molt curiosos i curioses li hem preguntat moltes coses, tantes que, arribat un moment, ja no ha pogut contestar-ne més.  

La plàstica a 5é

Un dels darrers treballs a plàstica de 5é, " L'animal que portem dins " ens hem rist i ens ho hem passat pipa fent-ho, esperem que us agrade.

Grups interactius a 4t de primària

Avui hem fet la primera sessió de grups interactius a l'aula on han vingut a treballar amb nosaltres mares i pares. Hem decidit treballar la mesura i amb el seu ajut hem fet xicotets grups on tots i totes experimentem i aprenem. Aquesta manera de treballar també ens ajuda a relacionar-nos i a cooperar uns amb els altres. Dilluns vinent us contarem més coses!


El treball d'experts a segon de primària

Després apuntaran les idees, buscaran fotos i faran dibuixos. Diuen que hauran de treballar en equip posant-se d'acord amb els companys. Quan tinguen les informacions les ordenaran i les enganxaran en una cartrolina. Després s'ho aprendran tot molt bé per explicar allò que han aprés a la resta dels companys.

Enguany, hem convidat als pares a participar del projecte. Cada mare o pare acompanyarà a un grup d'experts. La seua funció és la de motivar, guiar, estimular el què i el com. Gaudir amb aquests menuts que tenen ganes de saber i d'aprendre coses del món, de la vida, d'allò que els encurioseix.

Volen ser experts de minerals, de fades, d'instruments de corda, de cotxes, d'art, dels animals mitològics, de veterinaris, de les pintures rupestres, dels esports de pilota, de paleontologia i de les plantes.

De primer, tenen ganes d'aprendre, il·lusió i curiositat. Amb açò ja tenim els objectius ben coberts. Solament ens cal veure'ls. Gràcies mares i pare, per acompanyar-nos en l'experiència.


Montesa acollí els alumnes de primer i de segon de primària

A Montesa celebrem el 9 d'Octubre. La història que ara contem, les casualitats de cada dia haurien pogut esdevenir en una altra història, però aquesta és la nostra.

Joan de Montesa, el darrer anomenat cavaller de l'ordre de Montesa, ens explica els tresors que guarda a l'esglèsia que regeix. Principalment l'orgue de 1100 tubs. També ens mostra el museu, amb restes del castell, gàrgoles, columnes, corones i un uniforme de cavaller. Després del dinar de passeig fins al castell, Alejandro, el policia local de Montesa, ens llegeix el prec per anomenar els nostres dos cavallers. Entre riures són anomenats, lluint les corones blanques i les bandes de capa.


2n cicle celebra el 9 d'octubre al Puig

Hola! som la classe de cinqué.

Ens agrada molt jugar i aprendre amb la nostra mestra Emma. Ja ho sabeu estem a 5é per passar-ho bé....

Per fí hem arribat a tercer!

Teníem ganes d’arribar-hi per aprendre, ara que ja sabem de llegir i escriure,  moltes coses. Enguany tenim dos companys nous, Òscar i Xavier.

Volem fer moltes coses. Volem aprendre matemàtiques fent jocs, aprendre els números que tenen milers i els números romans. Totes les taules de multiplicar i a multiplicar més bé, i també a dividir i a fer restes portant-ne. Volem aprendre a tocar la flauta dolça, a fer papiroflexia més bé, volem fer murals, tirar amb arc, jugar a rugbi, millorar el bàsquet, jugar a tennis, a beisbol… Aprendre coses de la natura, com el cicle de l’aigua, el de la vida…, les parts del món (els continents, els països…), com funciona el cos dels animals, el cos humà i els músculs. Estudiar el planeta Terra i aprendre moltes coses de l’Univers. Aprendre els noms de les plantes d’altres països i si són carnívores o no. També el nom de les plantes més exòtiques que existeixen, els tipus de peixos que hi ha a la mar. Aprendre altres llengües del món, com per exemple el francés. A mesurar millor les coses, a buscar informació en l’ordinador i aprendre sobre l’art antic i com eren les coses antigament, com vivien sense tantes coses com tenim ara.

Com són moltes coses pot ser no les aprenguem totes, però esperem divertint-nos fent tot el que pugam.


Per posar-te en contacte amb la mestra?

Pots escriure'ns un mail (ací tens les adreces) o telefonar a l'escola 961590594.


Delegats/es de primària 2013/2014

 

 

Nur i Pau (2n)
Irene i Pablo (3r)
Sau i Marta (4t)
Xavi i Lucia Pérez (5é)

El joc de les operacions

Intercanvis, escoles en Xarxa

Projecte INTERCANVIS. Una finestra col·lectiva de xiquets d'escola d'un territori ample


Escoles cooperatives dels PPCC

[Mata de Jonc]

Una troballa, na Ció i els seus alumnes de Palma.

 

[El Puig d'Esparreguerra] UNa escola cooperativa en la qual ens vam emmirallar abans d'iniciar la nostra història.

 

[Ginebró] Una escola cooperativa amb una bona relació, professional i d'amics