Imatge

Tercera setmana de companys de somnis, de joc i d'estima

Aquesta setmana han estat de protagonistes Blanca, Martina, Dídac, Guillem i Francesc. Amb maletes il·lusionadores plenes d'emocions per compartir amb nosaltres. Una bona experiència per a totes les famílies. A més el dimecres vam rebre la visita de iaios, iaies, tiets i tietes. Van estar amb nosaltres Bartolomé i Paquita que conten i no paren del seu net Francesc, la tia Joana de Guillem que va viure una aventura semblant quan era menuda, ja que ella també venia a l'escola Gavina, el iaio Vicent i el tio Albert compartit per Blanca i Martina, també ells antic pare i alumne de l'escola que ara tornen a reviure amb les netes i nebodes aquesta aventura de crèixer jugant i el iaio de Dídac, Enric molt emocionat per retrobar-se a l'escola ja que ell també reviu els moments de la infantesa dels seus fills que van passar per ací, el net molt emocionat s'ha quedat adormit. Vesprada d'anyorances, records, cançons, jocs a la muntanyeta i dolcets. Gràcies per participar del projecte ESCOLA AMIGA.


Obrim les portes

Aquesta setmana han passat la vesprada amb nosaltres el tio Ximo de Nico, els iaios i iaies Fernando de Ferran, Mela de Víctor, Manolo de Laia, Paz i Fina de Valeria. Han explicat coses bones de tots ells i elles. Sabeu a què juguen quan els visiten a casa?  no s'ho creureu però atenció a futbol amb porter inclós, a pillar, a l'amagatall i hi ha que s'amaga davall del llit, a cotxes, a fer música a cantar i contar contes i també fan de cuiners/es ajudant a la cuina per fer paella o macarrons. Hem jugat, berenat mentre ens explicaven com eren les seves escoles de la infància i hem fet cinema. Gràcies per la vostra participació.Segona setmana de les maletes viatgeres

Aquesta setmana han arribat més maletes plenes d'estima i d'entre elles les visites dels tresors en persona. Laia, Víctor, Nico, Ferran i Valeria ens han sorprés amb el contingut de cadascuna de les maletes. Estones divertides i de gran importància per a cadascuna de les famílies protagonistes. Enhorabona


Les visites més esperades

Dimecres passat vam obrir les portes per rebre les primeres visites esperades. Els nostres tresors en persona, els que no ens van cabre a la maleta viatgera. Una vesprada tendra plena de paraules i mirades amb estima i sabiesa.Conxa és la iaia de Laia M. les dues comparteixen molts moments. El que més els agrada és jugar a veterinàries per cuidar al seu gosset Ramón. Canten juntes i comparteixen taula amb el plat estrella "semoleta", deliri de la xiqueta. Lolin és la iaia de Sergi, s'estimen molt i els moments que estan junts els aprofiten per jugar a cotxes i moure's. S'inventen cançons i la iaia té un llitet per a ell i d'altre per la seva germana Emília per als dies que van a dormir. Ximo és el iaio de Maria a tots dos els encanta anar al campet a plantar cols, rabens i pèsols. A més a més juguen a mares i bebès. S'han inventat una cançó per venir a l'escola els dies que el iaio acompanya a ella i a Marc. Pepa és la iaia de Mar, estan molt contentes de trobar-se. Elles fan teatre a la seva casa la xica ho prepara tot i fa que hi participen tots els de casa. Pinten juntes, canten cançons i comparteixen xulletes. Maria és la tia d'Anna, s'estimen molt i comparteixen la passió pel gosset de la tia Richi. Elles juguen molt i fan salts d'acròbates i ací ens ho han demostrat. Anna cuida de la seva cosineta i ajuda molt a la tia quan va a sa casa.

 


Les maletes viatgeres arriben al Circ

LA MALETA DEL TREN DE LES RIALLES. Ara ja estan tots preparats per poder compartir amb els amics i les amigues els tresors de cadascú. Aquells que són tan imprescindibles com per portar-los de gira per pobles i carrers, ja que sense ells no podrien ser tant feliços com ho són ara. La família, el company de somnis, la joguina preferida, el conte, la cançó que més els agrada… Quatre o cinc objectes, entre ells una foto de la família. Tot ben arreglat a dintre d’una maleta o cabaç, cistella o caixa, fácil de portar i manipular. Cada dia un xiquet/a exposarà els seus tresors i en deixarà un per exposar al mural que anirem elaborant. Un Tresor molt important per a ells/es són els iaios o aquelles persones que tenen un lligam afectiu bastant fort. Aquests tresors ens visitaran els dimecres de la setmana on participa el vostre fill/a, és a dir, que el dimecres corresponent s’ajuntaran els “tresors en persona” dels cinc xiquets/es d’eixa setmana. I què han de fer aquestes persones quan ens visiten? sencillamente estar amb nosaltres i compartir la vesprada. Cadascun dels artistes del circ presentarà la persona-tresor. Els iaios o la persona que decidiu, ens explicarà coses d’ell/a; què fan quan estan junts, alguna anècdota, o què és el que més els agrada... 


Taller de jardineria.

Dins dels tallers sensorials que hem anat fent al llarg del curs hem experimentat sent artistes de circ, pintors, cuiners, actors de cinema... avui hem sigut jardiners. Una experiència d'estar en contacte amb la terra, els olors, el tacte, la vida. Ara us deixem amb alguns dels moments.


Tallers sensorials


La pràctica psicomotriu

“...La psicomotricitat és una disciplina prácticamente moderna. Neix en els anys 60-70 del segle passat a França de la mà de Soubiran, Mazo, Diamont, Vayer, Le Boulch, Lapierre, Azemar… És Ajuriaguerra, neuropsiquiatra i psicoanalista, el pioner del nou concepte 'psicomotricitat' tal com avui l’entenem. Aquesta pràctica entén el xiquet/a com a una unitat, és a dir, té una visió global de l’infant, i s’ocupa de la relació que existeix entre la ment i la capacitat del cos per a fer moviments. El moviment com a eina per conèixer i entendre el món, per relacionar-se amb els objectes i amb els altres i aprendre a situar-se en l’espai i el temps. La psicomotricitat pretén, mitjançant el moviment, actuar sobre les funcions mentals, comportamentals i psicològiques de l’infant...” Aroca Ajenjo i Emi Pardo.

La pràctica és una de les més desitjades per l’alumnat d’infantil i primer cicle de primària. A l’escola la vivim setmanalment. Ací us deixem algunes imatges dels més menuts. Reptes, plaer, desequilibris, caigudes, coneixença, creixement, joc.

 


Primer dia d'escola

Avui els xiquets I xiquetes de 4 I 5 anys han estrenat un nou curs i amb aquest una nova aula. Les mestres ens hem vist novament envoltades d’infants i de caretes contentes. Ha estat un moment emocionant veure com les aules buides s’omplien de xiquets investigant tot el que trobaven de nou. De seguida han començat a jugar, a abraçar-se i a xerrar. Així ha sigut aquest primer dia d’un curs on tots junts gaudirem aprenent.

 


imatges del dia


Vesprada de benvinguda a l'escola amb Jorguina Teatre

Com cada any, organitzem una benvinguda als més menuts de l'escola, els que començaran a la classe de tres anys. Dijous, 5 de setembre, a l'escola ja s'escoltaven les veus, les rialles, el soroll de les pedres en xafar-les, el respirar d'una escola viva. Festa de benvinguda per rebre i acollir les famílies que enceten el curs 2013-2014. Jorguina Teatre, que són Pura i Patri, ens van mostrar cinc números de circ per fer-nos riure i sorprendre'ns com sempre. Ah, com ens agrada la primera setmana i aquest primer dia!
LA BENVNGUDA & JORGUINA


Pàgines d'interés

edu365

Jocs, animacions, continguts, contes…, un espai educatiu a la xarxa.

Imprescindible per a no iniciats.


xtec

Per treballar-hi el llenguatge matemàtic. El joc, la lògica, la construcció, la geometria. Qui havia dit que la matemàtica era un peix?

 

xtec

Juga amb els dinosaures, amb les girafes, busca les formes geomètriques, fes trencaclosques... passa-ho bé