Imatge


L'escola infantil comença els tallers amb allau de pares!


Presentem els Projectes de Treball a la facultat de magisteri

La setmana passada les mestres de l’escola infantil participaren en unes jornades a la Universitat de València convidades per la facultat de magisteri. Vàrem presentar la ponència “Projectes de treball” davant de dos grups de 4t de l’escola de mestres.  Els contàrem quines experiències motiven els xiquets per gaudir del seu procés d’aprenentatge i com fem que amb el joc i l’experimentació s’impliquen amb il·lusió. Ha sigut una experiència molt profitosa.


L'EI El Trenet ens ha visitat a l'escola

Avui hem tingut una visita molt especial. Els xiquets i les xiquetes de la classe de 2 anys ha vingut a l'escola acompanyats de familiars i l'equip de mestres. Ha estat una experiència preciosa, fantàstica i motivadora. Hem treballat conjuntament el conte de La Bruixa de la Morera i la seua cançó. Han aparegut bruixes, fulles, tresors amagats, dolcets, jocs i descobertes i la part més social i humana dels nostres xiquets de 3 a 5 anys que els han cuidat i acompanyat tota l'estona. Els Dinosaures han preparat el conte i els l'han contat i després regalat per a la seua escoleta. S'han disfressat de bruixes i han aparegut inesperadament, quin no parar de riure, el mestre Ferran amb el piano i les nostres veus els hem regalat la cançó, palla, muntanyeta, engronxadors, pedres, terra... Ens ho hem passat d'allò més bé. Vos esperem amics i amigues del trenet. Vos deixem l'enllaç per compartir el conte a cada i algunes imatges del matí. https://www.facebook.com/escoletaeltrenet?fref=ts

 


Els Drets i Deures dels Infants

Els seus Drets: Dret a expressar-se com és. Dret a participar d’allò que li pertany: família-escola-carrer. Dret a jugar. Dret a administrar el seu temps lliure. Dret a l’escola. Dret a ser ell/a mateix.

Els seus Deures: de participar activament del Consens. Un bé compartit. De Respectar a les persones, animals i objectes. De ser Responsable dels càrrecs, dels materials i tasques encomanades. D'acomplir el compromís del Grup per tenir un bon clima de relacions i atenció.

Enguany la VI Trobada Marta Mata a Saifores en parlarà a bondó, dels drets dels infants. La Jornada aprofundirà en el mestre Francesc Ferrer i Guàrdia.


Benvinguda Massai, als alumnes de 3 anys

Avui hem fet la festa de benvinguda per a totes les famílies que comencen el curs. Xiquets i xiquetes que entraven a l'escola acompanyats de iaios, oncles, germans i amics. La classe preparada per la mestra Emma, per acollir-los amb estima i il·lusió. Han anat fent-la seva, posant fotos i deixant una planta que creixerà amb ells al llarg del curs. Festa sorpresa al pati amb el conte de la Petita Massai a càrrec de Jorguina Teatre. Pura i Patri ens han contat una història fantàstica que ens han tingut bocabadats. Berenar per refrescar la caloreta d'avui i comiats fins demà per a uns i fins dimarts per a d'altres. Ací us deixem alguns dels moments.El segon dia de colònies, quina panxà d'activitats


Entre més activitats, jugar, els animals, el camp


Crònica del primer dia de colònies de l'escola infantil


Deixa'm que et conte un conte

Enric Valor ens va deixar un llegat molt important i a l'escola, any rere any, l'hem aprofitat. Enguany hem fet treball cooperatiu amb l'alumnat de 2n d'ESO. A les dues classes hem treballat la rondalla amb tota mena de recursos, de més vivenciats amb elements simbòlics, seqüència de vinyetes, pel·lícula de Pot de Plom, contes orals i visuals... Els més grans, amb altres recursos de nivell. Ho hem posat tot dins d'una capsa màgica i al sacsejar-la ens ha eixit un projecte fantàstic. Ple de tendresa, il·lusió, dedicació, cura, estima i saviesa. Vos deixem amb alguns moments de l'experiència. Gràcies, a tots els col·laboradors, en especials als alumnes de secundària.


Hem celebrat la cinquena setmana de visites del Projecte 'els tresors'

El dimecres passat fou el dia final del Projecte dels nostres tresors en persona. Una vesprada animada, divertida i plena de sorpreses dolces i creatives. Al llarg de la setmana Ricard, Manel, Hugo, Núria, Xavi, Arnau i Nora ens van presentar les seves maletes. Una vegada més es destapen les seves intel·ligències, allò que són ells, el que els apassiona i els atreu.

Arnau ens ha presentat la seva iaia, a ell li agrada que la iaia prepare l'arròs amb gambes i que l'espere quan va a casa a dinar i jugar. Ens comenta la iaia que és molt bo i que juga molt amb els cotxes.

Núria està molt emocionada, la seva tieta, la que l'acompanya a l'escola i l'ha cuidada des de bebè. Xarren molt totes dues, a ella li agrada posar-se faldes i vestits de princesa que la tia té guardats a casa. Ens han preparat una coca de llanda per berenar que està per a xuclar-se els dits. Vicente és l'oncle d'Hugo, els dos passen el cap de setmana al camping, juguen al futbol i van en bicicleta. A ell li agrada jugar amb la seva cosina quan va a casa del tio. Carme és la iaia de Ricard els agrada jugar a fer menjars, xarrar molt i hugar amb ninotets. Van al xalet i estiuetgen junts. Vica és la iaia de Nora, i Lucía és la seva germana. Ella ens ha dut dos tresorets que s'estima molt. Els agrada pintar, xarrar i encistellar les pilotes des de lluny. Ens han fet una demostració i tenen molta punteria les tres. Ens han regalat un punt de llibre per a cadascú fet per la iaia i per Nora. Un regal preciós. Xavi ens ha presentat la iaia Mª José i el iaio Enrique, diuen d'ell que és molt jugador i carinyós i juguen al futbol, el iaiao de porter sempre i ell marca molts gols. Marisa és la iaia de Manel, passen moltes estones junts, xarren i cuinen junts, és molt col·laborador i molt bo. Sempre ajuda molt a casa. Ha estat un final de festa molt emotiu i dolç. Els hem ensenyat el nostre pati i tothom ha quedat content. Gràcies a totes les famílies, tresors en persona i artistes del Circ de les Rialles per participar d'aquest projecte.


Safrà i descoberta a l'escola infantil

En la classe del Circ de les Rialles coneguem l'origen del safrà, com utilitzar-lo per a les nostres produccions artístiques. Desenvolupem la motricitat fina mitjançant recursos que ens aporta la natura. Quarta setmana de maletes!!!

Aquesta setmana han sigut els protagonistes de la setmana. David, Aroa, Irene, Vera i Martín. Una vegada més les maletes s'obrin per compartir amb el grup i mostrar quins són els seus interessos, allò que els apassiona... en definitiva aquelles preferències que els fan diferents a uns dels altres, únics i irrepetibles. Les 8 intel·ligències múltiples es fan paleses cada matí.Tietes, iaios i iaies

Amparo i Juan són els iaios d'Irene, ens diuen d'ella que és dolça i especial. Molt observadora i que és molt inquieta, vol saber-ho tot. Juguen a la cuineta i a fer menjarets. Vicentica i Alfons són els iaios de David passen moltes hores junts i venen a l'escola a per ell. A David li agrada anar a casa dels iaios a menjar paella i abans de començar ja els comenta que vol repetir. Li agrada jugar a puzzles amb el iaio. Susana és la iaia de Martín, viu a Argentina i ha vingut per compartir aquests moments tan especials amb ell. Els agrada passejar el gosset, cantar cançons i parlar. Sònia és la tieta d'Aroa. Juguen molt juntes i quan van al parc fan el joc de pregunta resposta per poder passar i seguir endavant has de respondre bé. Pili és la tieta de Vera. La tia té un xalet a la platja i els agrada anar allí, juguen juntes al pilla-pilla i ja han nadat aquest any. diuen que l'aigua estava fresqueta. Una vesprada de paraules amb estima, converses, jocs, descobertes i dolcets.


Tercera setmana de companys de somnis, de joc i d'estima

Aquesta setmana han estat de protagonistes Blanca, Martina, Dídac, Guillem i Francesc. Amb maletes il·lusionadores plenes d'emocions per compartir amb nosaltres. Una bona experiència per a totes les famílies. A més el dimecres vam rebre la visita de iaios, iaies, tiets i tietes. Van estar amb nosaltres Bartolomé i Paquita que conten i no paren del seu net Francesc, la tia Joana de Guillem que va viure una aventura semblant quan era menuda, ja que ella també venia a l'escola Gavina, el iaio Vicent i el tio Albert compartit per Blanca i Martina, també ells antic pare i alumne de l'escola que ara tornen a reviure amb les netes i nebodes aquesta aventura de crèixer jugant i el iaio de Dídac, Enric molt emocionat per retrobar-se a l'escola ja que ell també reviu els moments de la infantesa dels seus fills que van passar per ací, el net molt emocionat s'ha quedat adormit. Vesprada d'anyorances, records, cançons, jocs a la muntanyeta i dolcets. Gràcies per participar del projecte ESCOLA AMIGA.


Obrim les portes

Aquesta setmana han passat la vesprada amb nosaltres el tio Ximo de Nico, els iaios i iaies Fernando de Ferran, Mela de Víctor, Manolo de Laia, Paz i Fina de Valeria. Han explicat coses bones de tots ells i elles. Sabeu a què juguen quan els visiten a casa?  no s'ho creureu però atenció a futbol amb porter inclós, a pillar, a l'amagatall i hi ha que s'amaga davall del llit, a cotxes, a fer música a cantar i contar contes i també fan de cuiners/es ajudant a la cuina per fer paella o macarrons. Hem jugat, berenat mentre ens explicaven com eren les seves escoles de la infància i hem fet cinema. Gràcies per la vostra participació.Segona setmana de les maletes viatgeres

Aquesta setmana han arribat més maletes plenes d'estima i d'entre elles les visites dels tresors en persona. Laia, Víctor, Nico, Ferran i Valeria ens han sorprés amb el contingut de cadascuna de les maletes. Estones divertides i de gran importància per a cadascuna de les famílies protagonistes. Enhorabona


Les visites més esperades

Dimecres passat vam obrir les portes per rebre les primeres visites esperades. Els nostres tresors en persona, els que no ens van cabre a la maleta viatgera. Una vesprada tendra plena de paraules i mirades amb estima i sabiesa.Conxa és la iaia de Laia M. les dues comparteixen molts moments. El que més els agrada és jugar a veterinàries per cuidar al seu gosset Ramón. Canten juntes i comparteixen taula amb el plat estrella "semoleta", deliri de la xiqueta. Lolin és la iaia de Sergi, s'estimen molt i els moments que estan junts els aprofiten per jugar a cotxes i moure's. S'inventen cançons i la iaia té un llitet per a ell i d'altre per la seva germana Emília per als dies que van a dormir. Ximo és el iaio de Maria a tots dos els encanta anar al campet a plantar cols, rabens i pèsols. A més a més juguen a mares i bebès. S'han inventat una cançó per venir a l'escola els dies que el iaio acompanya a ella i a Marc. Pepa és la iaia de Mar, estan molt contentes de trobar-se. Elles fan teatre a la seva casa la xica ho prepara tot i fa que hi participen tots els de casa. Pinten juntes, canten cançons i comparteixen xulletes. Maria és la tia d'Anna, s'estimen molt i comparteixen la passió pel gosset de la tia Richi. Elles juguen molt i fan salts d'acròbates i ací ens ho han demostrat. Anna cuida de la seva cosineta i ajuda molt a la tia quan va a sa casa.

 


Les maletes viatgeres arriben al Circ

LA MALETA DEL TREN DE LES RIALLES. Ara ja estan tots preparats per poder compartir amb els amics i les amigues els tresors de cadascú. Aquells que són tan imprescindibles com per portar-los de gira per pobles i carrers, ja que sense ells no podrien ser tant feliços com ho són ara. La família, el company de somnis, la joguina preferida, el conte, la cançó que més els agrada… Quatre o cinc objectes, entre ells una foto de la família. Tot ben arreglat a dintre d’una maleta o cabaç, cistella o caixa, fácil de portar i manipular. Cada dia un xiquet/a exposarà els seus tresors i en deixarà un per exposar al mural que anirem elaborant. Un Tresor molt important per a ells/es són els iaios o aquelles persones que tenen un lligam afectiu bastant fort. Aquests tresors ens visitaran els dimecres de la setmana on participa el vostre fill/a, és a dir, que el dimecres corresponent s’ajuntaran els “tresors en persona” dels cinc xiquets/es d’eixa setmana. I què han de fer aquestes persones quan ens visiten? sencillamente estar amb nosaltres i compartir la vesprada. Cadascun dels artistes del circ presentarà la persona-tresor. Els iaios o la persona que decidiu, ens explicarà coses d’ell/a; què fan quan estan junts, alguna anècdota, o què és el que més els agrada... 


Taller de jardineria.

Dins dels tallers sensorials que hem anat fent al llarg del curs hem experimentat sent artistes de circ, pintors, cuiners, actors de cinema... avui hem sigut jardiners. Una experiència d'estar en contacte amb la terra, els olors, el tacte, la vida. Ara us deixem amb alguns dels moments.


Tallers sensorials


La pràctica psicomotriu

“...La psicomotricitat és una disciplina prácticamente moderna. Neix en els anys 60-70 del segle passat a França de la mà de Soubiran, Mazo, Diamont, Vayer, Le Boulch, Lapierre, Azemar… És Ajuriaguerra, neuropsiquiatra i psicoanalista, el pioner del nou concepte 'psicomotricitat' tal com avui l’entenem. Aquesta pràctica entén el xiquet/a com a una unitat, és a dir, té una visió global de l’infant, i s’ocupa de la relació que existeix entre la ment i la capacitat del cos per a fer moviments. El moviment com a eina per conèixer i entendre el món, per relacionar-se amb els objectes i amb els altres i aprendre a situar-se en l’espai i el temps. La psicomotricitat pretén, mitjançant el moviment, actuar sobre les funcions mentals, comportamentals i psicològiques de l’infant...” Aroca Ajenjo i Emi Pardo.

La pràctica és una de les més desitjades per l’alumnat d’infantil i primer cicle de primària. A l’escola la vivim setmanalment. Ací us deixem algunes imatges dels més menuts. Reptes, plaer, desequilibris, caigudes, coneixença, creixement, joc.

 


Primer dia d'escola

Avui els xiquets I xiquetes de 4 I 5 anys han estrenat un nou curs i amb aquest una nova aula. Les mestres ens hem vist novament envoltades d’infants i de caretes contentes. Ha estat un moment emocionant veure com les aules buides s’omplien de xiquets investigant tot el que trobaven de nou. De seguida han començat a jugar, a abraçar-se i a xerrar. Així ha sigut aquest primer dia d’un curs on tots junts gaudirem aprenent.

 


imatges del dia


Vesprada de benvinguda a l'escola amb Jorguina Teatre

Com cada any, organitzem una benvinguda als més menuts de l'escola, els que començaran a la classe de tres anys. Dijous, 5 de setembre, a l'escola ja s'escoltaven les veus, les rialles, el soroll de les pedres en xafar-les, el respirar d'una escola viva. Festa de benvinguda per rebre i acollir les famílies que enceten el curs 2013-2014. Jorguina Teatre, que són Pura i Patri, ens van mostrar cinc números de circ per fer-nos riure i sorprendre'ns com sempre. Ah, com ens agrada la primera setmana i aquest primer dia!
Tallers a l'escola infantil


PLA D'EIXIDES

  • Poli esportiu i voltants
  • L'hort escolar
  • Sant Vicent de Llíria 26/11
  • Teatre Sala l'Horta. 06/03
  • Teatre segons l'oferta
  • Cinema en valencià al centre Cultural de Picanya
  • Colònies a Benicàssim. Alberg Argentina. 10-11-12/06

LA BENVNGUDA & JORGUINA


Pàgines d'interés

edu365

Jocs, animacions, continguts, contes…, un espai educatiu a la xarxa.

Imprescindible per a no iniciats.


xtec

Per treballar-hi el llenguatge matemàtic. El joc, la lògica, la construcció, la geometria. Qui havia dit que la matemàtica era un peix?

 

xtec

Juga amb els dinosaures, amb les girafes, busca les formes geomètriques, fes trencaclosques... passa-ho bé