Imatge

Festa Massai

Després de la pluja, avuí ha sigut un bon dia per acomiadar el curs i el nostre projecte amb una gran festa massai! Hem compartit conversa i menjar amb el nostre amic Timbo, que és de Senegal i en sap moltíssim sobre l'Àfrica. A més a més hem recorregut l'escola lluint amb els amics les nostres vestimentes i la nostra dansa massai!


Imatges dels Massais


Art i escola: intervenció dels alumnes de 4anys a Picanya

A la sala d’exposicions de Picanya, els exploradors de 4 anys van gaudir d'una experiència sobre l'Art coordinada per Elena Ortí, mestra de pràctiques. Hi havia exposats treballs de fotografia, de consciència del cos, de joc d'ombres... Una vegada més l’escola cus una xarxa que assegura la investigació en el procés de descoberta. El moviment del cos i l’observació d’u mateix, de l’altre i del món que els envolta, és la primera estratègia dels xiquets per comprovar les hipòtesis davant d’un descobriment  que alimenta la pròpia teoria per aprendre de l’altre i amb l’altre. Un dels tresors més grans de la infància és l’animisme, allò que els fa anar més enllà, la capacitat d’imaginar i d’actuar sense barreres, la llibertat de dir, fer, ser i fruir. La consciència del cos, el món de les emocions i l’expressió dels 100 llenguatges de Loris Malaguzzi, s'hi veuen en les produccions exposades. En aquest treball la documentació escrita i visual ens ha permés crear l’oportunitat de contar com descobreixen i interpreten el món. La llum, les ombres, la fotografia, l’expressió de colors, textures, les pors i les incerteses... un plantejament estètic per a una escola bella i amable. La pedagogia viatgera ens ha permés que l’escola s’aprope al poble, amb parada a la plaça País Valencià, per donar visibilitat a la infància. Per molts anys! Gràcies Exploradors i famílies per acompanyar-nos.
L'escola infantil comença els tallers amb allau de pares!


Presentem els Projectes de Treball a la facultat de magisteri

La setmana passada les mestres de l’escola infantil participaren en unes jornades a la Universitat de València convidades per la facultat de magisteri. Vàrem presentar la ponència “Projectes de treball” davant de dos grups de 4t de l’escola de mestres.  Els contàrem quines experiències motiven els xiquets per gaudir del seu procés d’aprenentatge i com fem que amb el joc i l’experimentació s’impliquen amb il·lusió. Ha sigut una experiència molt profitosa.


L'EI El Trenet ens ha visitat a l'escola

Avui hem tingut una visita molt especial. Els xiquets i les xiquetes de la classe de 2 anys ha vingut a l'escola acompanyats de familiars i l'equip de mestres. Ha estat una experiència preciosa, fantàstica i motivadora. Hem treballat conjuntament el conte de La Bruixa de la Morera i la seua cançó. Han aparegut bruixes, fulles, tresors amagats, dolcets, jocs i descobertes i la part més social i humana dels nostres xiquets de 3 a 5 anys que els han cuidat i acompanyat tota l'estona. Els Dinosaures han preparat el conte i els l'han contat i després regalat per a la seua escoleta. S'han disfressat de bruixes i han aparegut inesperadament, quin no parar de riure, el mestre Ferran amb el piano i les nostres veus els hem regalat la cançó, palla, muntanyeta, engronxadors, pedres, terra... Ens ho hem passat d'allò més bé. Vos esperem amics i amigues del trenet. Vos deixem l'enllaç per compartir el conte a cada i algunes imatges del matí. https://www.facebook.com/escoletaeltrenet?fref=ts

 


Els Drets i Deures dels Infants

Els seus Drets: Dret a expressar-se com és. Dret a participar d’allò que li pertany: família-escola-carrer. Dret a jugar. Dret a administrar el seu temps lliure. Dret a l’escola. Dret a ser ell/a mateix.

Els seus Deures: de participar activament del Consens. Un bé compartit. De Respectar a les persones, animals i objectes. De ser Responsable dels càrrecs, dels materials i tasques encomanades. D'acomplir el compromís del Grup per tenir un bon clima de relacions i atenció.

Enguany la VI Trobada Marta Mata a Saifores en parlarà a bondó, dels drets dels infants. La Jornada aprofundirà en el mestre Francesc Ferrer i Guàrdia.


Benvinguda Massai, als alumnes de 3 anys

Avui hem fet la festa de benvinguda per a totes les famílies que comencen el curs. Xiquets i xiquetes que entraven a l'escola acompanyats de iaios, oncles, germans i amics. La classe preparada per la mestra Emma, per acollir-los amb estima i il·lusió. Han anat fent-la seva, posant fotos i deixant una planta que creixerà amb ells al llarg del curs. Festa sorpresa al pati amb el conte de la Petita Massai a càrrec de Jorguina Teatre. Pura i Patri ens han contat una història fantàstica que ens han tingut bocabadats. Berenar per refrescar la caloreta d'avui i comiats fins demà per a uns i fins dimarts per a d'altres. Ací us deixem alguns dels moments.La pràctica psicomotriu

“...La psicomotricitat és una disciplina prácticamente moderna. Neix en els anys 60-70 del segle passat a França de la mà de Soubiran, Mazo, Diamont, Vayer, Le Boulch, Lapierre, Azemar… És Ajuriaguerra, neuropsiquiatra i psicoanalista, el pioner del nou concepte 'psicomotricitat' tal com avui l’entenem. Aquesta pràctica entén el xiquet/a com a una unitat, és a dir, té una visió global de l’infant, i s’ocupa de la relació que existeix entre la ment i la capacitat del cos per a fer moviments. El moviment com a eina per conèixer i entendre el món, per relacionar-se amb els objectes i amb els altres i aprendre a situar-se en l’espai i el temps. La psicomotricitat pretén, mitjançant el moviment, actuar sobre les funcions mentals, comportamentals i psicològiques de l’infant...” Aroca Ajenjo i Emi Pardo.

La pràctica és una de les més desitjades per l’alumnat d’infantil i primer cicle de primària. A l’escola la vivim setmanalment. Ací us deixem algunes imatges dels més menuts. Reptes, plaer, desequilibris, caigudes, coneixença, creixement, joc.

 


Tallers a l'escola infantil


PLA D'EIXIDES

  • Poli esportiu i voltants
  • L'hort escolar
  • Sant Vicent de Llíria 26/11
  • Teatre Sala l'Horta. 06/03
  • Falles a l'escola 13/03
  • Festa de Pasqua a l'escola 01/04
  • Cinema en valencià al centre Cultural de Picanya
  • Festa de la Primavera 16/05. L'horta
  • Trobada d'escoles en valencià 30/05
  • Colònies a Benicàssim. Alberg Argentina. 10-11-12/06

LA BENVNGUDA & JORGUINA


Pàgines d'interés

edu365

Jocs, animacions, continguts, contes…, un espai educatiu a la xarxa.

Imprescindible per a no iniciats.


xtec

Per treballar-hi el llenguatge matemàtic. El joc, la lògica, la construcció, la geometria. Qui havia dit que la matemàtica era un peix?

 

xtec

Juga amb els dinosaures, amb les girafes, busca les formes geomètriques, fes trencaclosques... passa-ho bé