Imatge

Bon dia des dels estudis cinematogràfics a Xelva

També n'hi ha rotllo relax, converses més íntimes, que proven de no destorbar, al costat de jocs molt moguts, vius, d'acció de contundència juvenil pegant en adolescent. Ei, caldria ser-hi per entendre-ho. Però no cal que vingueu, ara no.

Espectaculars malabars del Nèstor, les estratègies de Bàrbera o Marina, i el posat de Carles, ara sense corbata. Bona voluntat i gran coreografia a la plaça, sense espectadors, o amb. Quina gràcia. De tot plegat, n'hi havisionaris, com el Jordi O, i la categoria ja depassa la mesura d'alta a excelsa.  

 


Segona presa des dels estudis a Xelva i voltants.


Tercera presa i última, ara mateix. Fins els nous fotogrames.


EACN · ESCOLA DE CINEMA

EACN, escola d'activitats culturals a la natura és una iniciació al món del cinema per als joves de secundària de l'escolagavina. Una escola d'aprenentatge complet: elaboració de guions, estudi d'escenes, rodatge, xerrades de directors i actors professionals, formació en acció, i encara investigació de noves maneres en el cinema. Alguns dels productes elaborats han rebut guardons i reconeixements importants a l'INQUIET o a CINEMA JOVE, per exemple. El paisatge dels Serrans ajuda també a veure el país i conèixer l'interior. N'hi ha més, que ells mateix us podran contar.

 


Un comentari particular a l'EACN

No és enveja, solament. És la tranquil·litat de saber que sou els nostres exploradors, que prepareu aquesta experiència amb tanta cura i tacte que els joves no poden sinó lliurar-se al treball, a la convivència, a aprendre amb els altres. Fins i tot arriben a no poder creure aqueixa realitat, que els mestres es desviuen per ser-hi, frec a frec, per participar del mateix aprenentatge.
L’EACN és una de les millors coses que li han passat mai a l’escola gavina, i l’alumnat ho valora d’aqueixa manera, com una experiència inoblidable. Personalment, malgrat que solament us he visitat una vegada, m’ho imagine. Imagine la meua adolescència, la felicitat d’aquells dies, i em trobe enmig d’aqueixa expansió de l’escola. I m’aborrone. Saber-me l’escola viva, les joves abocats; guiats i acompanyats de grans mestres.
I llavors també descobresc com d’important és tot plegat, l'EACN, els joves, vosaltres, i sentir-me feliç de ser-ne una part. Per molts anys. ©albert